Szüléstörténetek - Kardos Zsuzsa
Kardos Zsuzsi jógaoktató weboldala.
kardos zsuzsa, kardos zsuzsi, jóga, weboldal, fotós, hatha jóga, második került, kismama jóga, szülés felkészítés
1224
page-template-default,page,page-id-1224,theme-bridge,bridge-core-2.0.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Szüléstörténetek

SZÜLÉSTÖRTÉNETEK

EZ AZ ÉLET

 

Gyerekként, fiatal lányként is különös figyelemmel hallgattam ismerőseim szülés/születés történeteit. Mikor az alap  dúla képzést elvégeztem, úgy éreztem, hogy még több élményre van szükségem. Szülés történetekre. Tudom, hogy ezzel nem csak én vagyok így, hanem azok a lányok, nők, apák, nagymamák is, akik vagy készülnek még a szülés megpróbáltatásaira, vagy épp túl vannak rajta, és szülésük megértéséhez mások történetei is segíteni tudnak.

 

A Facebookon megosztottam ismerőseimmel a felhívást, hogy örömmel feltenném a kérdéseimet, majd a válaszokat megosztanám az érdeklődökkel. Elkezdtem interjúkat készíteni. Magam sem gondoltam volna, hogy az első jelentkező egy apa lesz, hogy az első pár történetben sürgősségi császárról, egy hullámozó szülés és egy hét éves kislány elvesztéről, majd egy borzalmas császár utáni örökbeadásról fogok írni.

 

Persze várhatnám, hogy jöjjön az a történet, amivel egy ilyen sorozatot jó elkezdeni. De nincs jó kezdet, nincs jó szülés, nincs jó gyerek, ahogy jó anya sem. Ez az élet. Nem fogom átszerkeszteni. Így haladok sorban, ahogy az utamba hozta az élet ezeket a sokszor nehéz, fájdalmas, és még többször gyönyörű, sugárzó történeteket.

 

FONTOS LEHET
Ha épp most babát vársz, akkor ajánlok számodra történeteket. Csak keresd az #erőtmerítek címkét. Amíg ilyet nem találsz, addig arra kérlek, hogy tájékozódj a címkékből, és dönts belátásod szerint, hogy épp melyik történetre van most szükséged. Ha ezek között még nem találsz ilyet, akkor olvasd el Ina May Gaskin: Útmutató a szüléshez című könyvét. Rengeteg csodás, erőt adó szülésről olvashatsz ott. Ha csak egy könyvet szeretnél elolvasni a szülésről, akkor ez legyen az.

X